0

Hazai produkciók

Tom White and the Mad Circus

ORI - Tom White & the Mad Circus
ORI - HAZAI PRODUKCIÓK

TOM WHITE AND THE MAD CIRCUS

"Tom White" és hozzá még egy "Mad Circus"?!

Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden.
Az Egyesült Államok déli államaiban alakult ki az 1950-es években.

A szó ötvözi a 'rock' és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.

A rockabilly fénykora az ’50-es években volt. Jeles képviselői voltak Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, valamint jelenkori helytartója, Brian Setzer.

Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blueshoz és a rock’n’rollhoz. Mondhatjuk, hogy már akkor megírtak mindent, azóta legfeljebb csak rontottak rajta. 🙂 Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm bluesos és velőtrázóan recsegő old harmonikával megkapjuk a hamisítatlan Tom White & Mad Circus hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében.

Szerintük is a legfelemelőbb érzés egy zenésznek, mikor a közönség egy emberként énekli a dalait. Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika, és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

 

A műfaj előadásmódjának és ritmikus lüktetésének köszönhetően abszolút kortalan. Mindenre és mindenkire hat. Az emberi test nem tud ellenállni ennek a muzsikának. Kortól és nemtől, faji és vallási hovatartozás nélkül mindenki táncol. 🙂

A zenekar garantáltan biztosítja a felejthetetlen szórakozást és az emlékezetes zenei élményt, amit a meghívások óriási száma is híven tükröz. 120, azaz százhúsz koncert évente elég nagy szám ahhoz, hogy a Tom White & the Mad Circus kivívja magának a legtöbbet foglalkoztatott hazai rockabilly/rock’n’roll zenekar nevet.

Tagok:
Tom White - Ének, Harmonika
Schiffler Patrik - Gitár
Allisson Guimaraes Santos - Nagybőgő
Buzsik Tamás – Dob

SZERETNÉ MEGRENDELI EZT A PRODUKCIÓT?