0

Hazai produkciók

Wolf Kati

ORI - WOLF KATI
SZERETNÉ MEGRENDELI EZT A PRODUKCIÓT?
ORI - HAZAI PRODUKCIÓK

WOLF KATI

Wolf Kati 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát. Gimnázium alatt kezdett színpadon énekelni, rendkívül sokféle stílusban kipróbálta magát a könnyűzene területén. Énekelt blues-rock zenekarban, pop csapatban, latin zenét, tánczenét, jazzt. 

Az előadó legelső lemeze Wolf áramlat címmel 2009-ben jelent meg, melyben a dalokat, illetve bizonyos szövegeket is édesapja, Wolf Péter írt. A korongon található ,,Tündérmesénk’’ című duettet Charlie-val énekelte el. 

2010-ben elindult az X-Faktor című tehetségkutató műsorban. Az X-Faktor versenyt nem, az országos hírnevet viszont megnyerte magának. Geszti Péter Kati kiesése után írt egy dalt neki, melynek zenéjét a Rácz Gergő–Rakonczai Viktor páros szerezte. A Szerelem, miért múlsz? pillanatok alatt sláger lett.

A dal sikerén felbuzdulva, egy hónappal megjelenése után az MTVA bejelentette, hogy Wolf Kati slágerét indítják a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A mű angol–magyar verziójával neveztek a versenyre, mely What About My Dreams? címet viselte. A pörgős slágert a külföldiek is gyorsan megszerették, a dalt a dalverseny egyik legesélyesebb indulójának tartották. Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében a dal továbbjutott a döntőbe.

Ekkor indult be a dal “karrierje”, mely máig egyike a külföldön is ismert és kedvelt magyar számoknak. A dal a Sony legnézettebb magyar nyelvű dala lett a YouTube-on, hamar átlépve a 10 milliós nézettséget.

A dalfesztivál után még többen ismerték meg Wolf Kati nevét, és eurovíziós rendezvényeknek, fesztiváloknak azóta is rendszeres fellépője Európa-szerte. Első slágere óta folyamatosan koncertezik és dolgozik újabb dalokon neves magyar és külföldi szerzőkkel, szövegírokkal.

Vár a holnap; Lángolj; Az, aki voltam; Hívjuk elő; Remeg a föld; Mesén túl; Pirosban a nőkért; Karácsonyi álom; Ne engedj el; Így is jo vagy; Utazás; Angyal; Válasz; Itt vagy; Underwater…

Díjak, elismerések: A dortmundi rádió Eurovíziós különdíja, Gundel művészeti díj, VIVA Comet – Legjobb női előadóSzenes Iván Művészeti Díj, Transilvanian Music Awards – Az év legjobb magyar disco slágere (Szerelem, miért múlsz) 

SZERETNÉ MEGRENDELI EZT A PRODUKCIÓT?